Ukraine

UkraineDet er nok gået op for de fleste at der skrives verdenshistorie i de her dage. Det er en ny verdensorden der begynder at tegne sig.


En verdensorden hvor den gale psykopat i Rusland invaderer et naboland – blot fordi nabolandet har lyst til at vende sig mod vest i stedet for øst og dermed stemples som gemen krigsforbryder.


Jeg er fuld af respekt for Ukraines præsident og ikke mindst de Ukrainere der bliver tilbage (eller rejser tilbage) for at kæmpe for vores alle sammens grundlæggende værdier. Til Jer der kæmper derude, I skal ikke bekymre jer et sekund om jeres familiers og børns sikkerhed - de er velkomne her og vil være i sikkerhed.


Vi ser en verden hvor den gale Putin finder på sine egne løgnehistorier for at legitimere hans handlinger. En verden hvor Putins politiske modstandere bliver forgiftet eller forsvinder stiller sig kritiske overfor hans ageren.  Putin holder sig ikke tilbage for den slags kriminalitet, selv på fremmedes staters jord.


En verden hvor Putin ønsker at erstatte den legitime regering med en skødehund som den han har i Hviderusland


Det er langt om længe ved at gå op for den frie verden at der spilles efter helt andre spilleregler i nogle dele af verden, vel at mærke dele af verden vi har været blåøjede nok til at tro vi kunne stole på og drive samhandel med.


Vi vågner til en ny virkelighed hvor vi skal til at være selvforsynende i den frie verden, og hvor der vokser et nyt jerntæppe op mellem øst og vest.


Det her er Putins krig, og Putin har dømt Rusland ude, og det vil de være i meget lang tid. Verdens stater rundt omkring skal forholde sig til om de vil risikere udelukkelse fra verdenssamfundet  Vi skal til at forholde os til om vi vil drive samhandel med stater der støtter Rusland og Putins metoder.


Det kommer til at gøre ondt og det bliver dyrt. Vi kommer til at hjemtage store dele af produktionen fra de styreformer der ikke anerkender simple internationale spilleregler.


På kort sigt kommer der nu et hav af sanktioner, der bliver formentlig også åbnet op for at sanktionere mod stater der støtter op om Rusland.


Det der svagt viste sig Coronakrisens indledende faser, viser sig nu endnu mere tydeligt – vi skal stå sammen i Europa – og vi skal være selvforsynende og selvforsørgende.


Vi skal gøre os fri af Olie og Gas og vi skal ikke handle med stater der ikke anerkender de internationale spilleregler og menneskerettigheder.


Man sidder tilbage og tænker på hvad vi kan bidrage med, ud over de saktioner som den frie verden i de her date pålægger Rusland?

Som forbrugere har vi en enorm magt, og den skal udøves - se mere her:  www.boycott.dk